Lägesrapport 2015-02-20

Vårt fibernät har nu varit i drift några månader. På det hela taget verkar det som det fungerar bra. Det har varit ett två stora driftstopp där hela Vara drabbades. För övrigt har vi inte fått indikationer på att några stora problem.

Däremot har några medlemmar haft problem att få igång tjänsterna beroende på att Telia haft problem. Där håller vi fortsatt koll på vad som händer och hoppas att de kan lösa det snarast.

Under februari mars kommer de sista anslutningarna att kopplas upp. Arbetet pågår med blåsning och svetsning av fiber. Fiberkonvertrar och smartboxar finns hos föreningen och vi väntar på klartecken från Telia och att svetsning och nodkoppling blir klar.

Nätet är slutbesiktigat och godkänt, med några få anmärkningar.

Länsstyrelsen har beslutat om en delutbetalning av lansbygdsstödet. Vi har också begärt slututbetalning av stödet. Den kommer att göras när Länsstyrelsen slutbesiktigat nätet, upphandlingar, administration, ekonomi och diverse dokumentation. Slutbesiktningen kommer att göras den 24 februari. Därefter får vi avvakta besked om utbetalning och om Jordbruksverket också skall göra slutbesiktning, för att kontrollera Länsstyrelsen. När detta är klart och slutreglering är gjord gentemot VaraNet kan vi fastställa vad investeringen kommer att kosta per medlem.

Föreningen har också fått den sista fakturan på anslutningsavgiften till Vara kommun. Vi fick ju den totala anslutningsavgiften på totalt 1 875:- ink moms uppdelad på tre år och tidigare har fakturerats 2 x 625:-. Det återstår alltså 625:- att fakturera. Faktura till medlemmarna avseende anslutningsavgift kommer att sändas ut I början av mars månad med förfallodag den 31 mars.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *