Lägesrapport + instruktioner

I fortsättningen kommer bredbandsprojektet att bedrivs på flera fronter. VA projektet kommer att ha två grävlag som gräver parallellt. Det nya laget kommer  att starta vid Skarstad Kyrka och gå mot Hällum. När detta är klart kommer man att flytta över Lidan och göra färdigt Törestorp-Löjtnansholm.

Samtidigt kommer man att börja med att blåsa i fiberkabel i kanalisationen för det så kallade Stamnätet. Starten av det är beräknad till senare delen av april månad. Stamnätet sträcker sig från Jung in till Vara och vidare via Long till Håkantorp.

Därefter kommer blåsning av fiber att göras i de områden som är färdiggrävda. dvs. Jung, Håkantorp, Smedtofta och Long.

Parallellt med blåsningen av fiber kommer man också att svetsa ihop den vid noder, kopplingsskåp och framme hos abonnenterna. Det är därför viktigt att slangar, kopplingsboxar och fibersvansar är monterat på berörda fastigheter när den framblåsta fibern skall svetsas ihop med fibersvansen.

Kopplingsbox är den låda som skall monteras utanpå fastigheten där den i trädgården nergrävda slangen tas upp vid husväggen. Fibersvans är den lite mjukare fiberkabel som skall monteras inifrån huset och ut i kopplingsboxen. Fibersvansen skall på insidan kopplas ihop med den konverter som levereras i samband med inkopplingen. Konvertern monteras av Imtech och ingår i bredbandspaketet. Fibersvansen finns i två längder 10 och 20 meter.

Instruktion för monteringen av kopplingsbox och fibersvans finns nedan och på denna länk http://varaslattensbredband.se/?page_id=347. Där finns också bilder som hjälper till.

 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Anslutningsboxar, Lägesrapport. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.