Grävstart

Grävstart idag måndag 19 augusti 2013.

Grävstarten för Bredbands och VA projekten närmar sig. Idag 19 augusti är det tänkt att grävningen av VA nätet skall börja vid Ringleden i Vara. Den första etappen går via Anders Larsgården mot Grossgården. Grovutsättning gjordes i slutet av förra veckan. Därefter fortsätter vi utefter Skarstadvägen upp mot Skatofta för att sedan fortsätta via Skarstad, Bya förbi kyrkan för att så småningom komma fram till Lidan.
Medlemmar och berörda kommer att kontaktas av våra fältarbetare Tomas Redig, Yngve Karlsson, områdesansvarig, någon ur styrelsen för VA föreningen eller bredbandsföreningen inför grovutsättning av sträckningen. Här sköter entreprenören, Empower AB, om markeringen av allmänna kablar som el, tele mm.

Idag börjar också utsättningen av bredbandsnätet utanför VA området. Vi startar i Rytterås med stakningen och arbetar oss ner mot ”187:an”. Fastighetsägare och områdesansvariga har fått meddelande om var vi börjar. Ledningsägare i området har också fått meddelande om att vi önskar utsättning av allmänna kablar såsom el och tele. Den utsättningen kommer också att ske i början av veckan. Så snart detta är klart börjar Valdemars Maskinstation att plöja ner tomslangen för bredbandskabeln.

Vi korsar ”187:an”vid korsningen med Håkanstorpsvägen och går vidare mot Håkantorp. Under vecka 34 och 35 kommer utstakning att påbörjas och kontakter med områdesansvariga och fastighetsägare att tas. Vårt nät avslutas i Håkantorp vid järnvägen, där vi så småningom kopplas ihop med vår grannförening Ryda Link.

När vi är klara i Håkantorp flyttar vi till Levene och drar kanalisation i Smedtoftaområdet.

Frågor och undringar är Ni välkomna med till någon i styrelsen eller områdesansvarig i Ert område.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *